Dansk flaeskesteg

Köksmästare Truls Persson berättar här hur du lagar Big Bowls populära danska flaeskesteg. Du kan även se ett filmklipp här.
 

1. Köp din köttbit tex. skinkstek med svål och se till att den är ristad (med skåror)

2. Gnid in köttbiten ordentligt med salt och vitpeppar. Låt ligga under plast i kylskåp ca 2-3 tim.

3. Sätt på din ugn på 220 grader. (200 g om du har en varmluftsugn)

4. Lägg din köttbit i en ugnsfast form med svålsidan nedåt. Den vätska som trängt ut efter saltningen ska vara med i formen. Låt köttet vara i ugnen i ca 15-20 min.

5. Ta ut formen och vänd på steken. Sätt i en stektermometer mitt i köttet och sätt tillbaka in i ugnen. När köttet nått en temperatur på 69 grader är det färdigt. Det tar ca 2 tim.

6. Serveras med skysås, rödkål och potatis.


Lycka till och smaklig spis!