Truls recept

Köksmästare Truls Persson

Hej och välkommen till min sida. Jag jobbar som köksmästare här på Big Bowl och tänkte på den här sidan dela med mig av lite recept när det hinns med. Först ut en smaskig dessert gjord med filodeg och Nashipäron. Ett filmklipp som visar hur det går till, hittar du här. Receptet står nedan. Lycka till och mejla gärna om du har några frågor eller önskemål.

Nachi päron
4 st nachi päron
0,2 röd chili
1 cm ingefära
5 st sichuanpeppar
10 korn svartpeppar
3 dl socker
ca 1 liter vatten

Skala päronen och låt dem sjuda under lock, ca 15 minuter i sockerlag med alla kryddor. Låt päronen svalna i lagen.

Flarn

5 ark filodeg
0,5 dl flytande honung
25 g smält smör
0,5 dl hackade pecannötter

Pensla första arket filodeg med smält smör.
Pensla andra lagret med honung och strö på hackade nötter.
Pensla tredje och fjärde lagret med smält smör.
Pensla sista lagret med honung och strö på nötter.
Baka av i ugn ca 10-12 minuter 170-180 grader tills de är gyllenbruna.

 

Smaklig spis! // Truls